nieuws

evenementen

2022: tentoonstelling in de Garemijnzaal, markt Brugge


Van 29/6 tot 7/7 2022 vindt de volgende tentoonstelling plaats van onze kunstkring in de prachtige, historische zalen van de hallen van het belfort.

Zomertentoonstelling domein Zeven Torentjes te Assebroek

26/8 tot 13/9 2021

Naar jaarlijkse gewoonte stellen de leden van de kunstkring op eigen vertrouwd domein hun laatste werken tentoon. 

Kunst-en poëzieroute in  Lo-Reninge

2/7- 12/9/2021

De Assebroekse kunstkring neemt deel aan de Kunst-en Poëzieroute in het mooie Lo-Reninge met : Roos Courtens, Erica De Vlamynck, De Vriese Johan, Dewilde Rita, Fabri Axel, Hennin Marty, Messens Patrick, Nowé Guido, Vandenberghe Katrien, Verbeerst Gilbert.

I on I - verbonden: 

tentoonstelling Exporuimte Burg

16/3-31/3 2021

Na inactiviteit, wat tentoonstellen betreft, kunt u de resultaten van de activiteit van onze leden/kunstenaars tijdens de covidperiode hier bekijken.

Sinds 2020 maakt het virus van het begrip "verbinding" een modewoord met politieke inslag. Men gaat hier straal voorbij aan een basisbehoefte die 'verbinding' voor de mens is.

Verbonden zijn geeft steun en kracht, het is een bron van inspiratie en geeft een reden tot bestaan. Het 'verbonden' zijn staat door het virus onder druk. Net daarom kiest 'Kunstkring De Zeven Torentjes' dit als thema.  Ze tonen onder andere schilderijen, beelden, grafiek, aquarel, keramiek, letters in steen.
Deze tentoonstelling wordt uitgesteld tot 2022 omwille van de gekende coronamiserie.


In het Kunstatelier - Zeven Torentjes wordt er op dinsdagnamiddagen creatief gewerkt in meerdere disciplines. Schilderkunst op kop!


Kennismaking met de beginselen van grafiek

Patrick Messens heeft de leden van de kunstkring laten kennismaken met de grafiek. Dankzij een toffe workshop over deze techniek kunnen we gebruik maken om eigen werk een nieuw elan te geven. Het resultaat, een "gesamtkunstwerk" wordt op de tentoonstelling in het domein Zeventorentjes getoond tijdens de jaarlijkse expo.

Jaarlijkse ledententoonstelling in de schuur van de kinderboerderij te Assebroek

Van 31 augustus tot 15 september 2019

De schepen van cultuur van de stad Brugge, Nico Blontrock, was een van de eersten om de tentoonstelling te bezoeken. We waren vereerd met zijn bezoek en de interesse in de werken van onze leden.

Buren bij kunstenaars

18-19-20 oktober 2019

Moet u zeker es meemaken, je ziet de kunstenaar in de eigen "habitat", daar waar ideeën ontspruiten en worden waar gemaakt. Doe het zeker dit jaar want volgend jaar volgt een pauze.